Școală, școală, școală!

Degradarea sistemului educațional este din ce în ce mai vizibilă, iar problemele ne copleșesc, fie că suntem părinți sau dascăli. De la elevi care înregistrează cote alarmante de abandon școlar și analfabetism funcțional, la infrastructura școlară neadaptată zilelor noastre. Inovarea și performanța cadrelor didactice sunt descurajate prin ingerința politicului, birocratizare și instabilitate în procedurile de funcționare.

Degeaba am cârpit școlile, am făcut săli de sport, unele în pantă, am peticit pe unde am putut și am adus tablete și table inteligente, dacă cei mici abandonează școala pentru că nu au ce mânca. O educație de calitate nu se poate construi pe baza dinastiilor mediocrității. Aceste adevăruri dureroase trebuie spuse și asumate de întreaga Românie! Din țară și din Diaspora. Din buricul Capitalei până în ultimul sat din Moldova sau oraș din Europa.

Într-o societate normală, educația începe acasă, în familie și tot în familie este întreținută și consolidată. Dar ce te faci când familia nu mai vede nicio speranță, trăiește în teamă și incertitudini? Când ziua de mâine este cea mai mare frică. Părinții se tem astăzi mai mult de consumul de droguri din școli și violența crescută, decât de educația slabă și deficitară.

Românii, de la mic la mare, nu mai au confortul unei vieți stabile, trăită în siguranță. Statul român și-a pierdut rolul de partener în relația cu cetățenii, iar consecințele sunt dezastruoase.

Educația nu trebuie să mai fie vreodată neglijată, este principala făclie a viitorului. Educația de calitate pentru toți românii, de-a lungul vieții, din copilăria timpurie până la pensie oferă șanse individuale și colective la o viață mai bună la noi acasă. Fără educație nu poți avea dezvoltare.

,,România Renaște!’’ crede în șansa fiecărui român de a performa prin educație, de a se autodepăși și de a contribui la bunăstarea țării noastre.Reclădirea statului și a politicului

Statul român nu mai funcționează. Este o concluzie la care, din păcate, am ajuns cu toții.

Școală, școală, școală!

Degradarea sistemului educațional este din ce în ce mai vizibilă, iar problemele ne copleșesc, fie că suntem părinți sau dascăli.

Un nou model economic

În România nu mai putem vorbi despre o economie funcțională de ani mulți. Modelul economic a clacat.

România curajoasă, sigură, respectată, în Europa și în Lume

Trăim vremuri complicate și nesigure. Cu cât lumea din jur e mai imprevizibilă și amenințătoare, cu atât mai mult avem nevoie de o casă stabilă.

Sănătate modernă prin inovație și prevenție

România se confruntă cu provocări economice și demografice ce afectează dramatic sistemul său de sănătate.