Un nou model economic

În România nu mai putem vorbi despre o economie funcțională de ani mulți. Modelul economic a clacat. În România, economia funcționează cu apa la gură, de pe o zi pe alta, mai rău decât în anii ’90: nu există predictibilitate, competitivitate sau echitate în fața legii. Din această cauză, mulți români contestă beneficiile semnificative pe care integrarea României în Uniunea Europeană le-a avut și dau glas ideilor populiste și antieuropene. Politica fiscală este dezechilibrată și pune presiune atât pe muncă, dar și pe antreprenori, în lipsa unor efecte de multiplicare mai largi la nivelul economiilor locale. Fără a investi în industrii care au un potențial real de dezvoltare, vom continua să ne dezindustrializăm și vom rămâne dependenți de importuri.

Creșterea și dezvoltarea economică a României trebuie să contribuie la bunăstarea și prosperitatea tuturor românilor. Șansele la viață și în viață variază substanțial în interiorul țării. Dezvoltarea dezechilibrată între regiuni, între rural și urban îi face pe mulți români să plece din țară, lăsând în urmă multă suferință și, pe bună dreptate, indignare la adresa liderilor politici.

România are astăzi un deficit substanțial de forță de muncă, dar nicio propunere concretă de reîntoarcere în țară pentru milioanele de români care trudesc din greu în afara granițelor.

O economie performantă nu se poate construi pe baza dinastiilor mediocrității. Ne-am săturat să răspundem în fața unor funcționari incompetenți, mereu numiți, niciodată aleși.

,,România Renaște!’’ crede în dezvoltarea inițiativei private, în capacitatea românilor de a inova și performa. Avem o resursă umană excepțională, diversă, dar care este blocată de politici înguste, învechite și care pun pe primul loc interesele de partid, nu cetățenii.

,,România Renaște!’’ știe că putem și singuri, că nu avem nevoie de un stăpân din afară care să ne îndrume sau să ne certe. Avem cu ce și avem de unde. Numai agricultura României ne-ar oferi un nivel de trai decent, dacă statul ar dezvolta o infrastructură agricolă de calitate. Agricultorii sunt înglodați în datorii, nu avem capacitate de procesare, mâncăm de la străini, iar curțile țăranului român sunt pline de hrană care se strică. Milioane de hectare de teren stau nelucrate din cauza lipsei unei viziuni coerente și a intereselor politice.

,,România Renaște!’’ crede într-un nou model economic pentru România, construit pe baza unui parteneriat real, profund și durabil între actorii economici publici și privați, din țară și din străinătate, care să investească împreună în viitorul României.Reclădirea statului și a politicului

Statul român nu mai funcționează. Este o concluzie la care, din păcate, am ajuns cu toții.

Școală, școală, școală!

Degradarea sistemului educațional este din ce în ce mai vizibilă, iar problemele ne copleșesc, fie că suntem părinți sau dascăli.

Un nou model economic

În România nu mai putem vorbi despre o economie funcțională de ani mulți. Modelul economic a clacat.

România curajoasă, sigură, respectată, în Europa și în Lume

Trăim vremuri complicate și nesigure. Cu cât lumea din jur e mai imprevizibilă și amenințătoare, cu atât mai mult avem nevoie de o casă stabilă.

Sănătate modernă prin inovație și prevenție

România se confruntă cu provocări economice și demografice ce afectează dramatic sistemul său de sănătate.