Misiunea noastră

"România Renaște!" este proiectul tuturor românilor!

2024 este ultima șansă de a schimba destinul României! Fie continuăm ca până acum și ne îndreptăm inevitabil către dezastru, fie avem curajul să renaștem, reclădind din temelii politica, economia și destinul nostru individual și colectiv. Peste 5 milioane de români au părăsit țara. Și nu au plecat de bine. România dispare, natalitatea se prăbușește. Cel puțin un copil din cinci, cu acte românești, trăiește în afara României, în țări din Uniunea Europeană. Populația României a ajuns la nivelul anilor ’60: în cele peste 3 decenii de la Revoluție a fost anulat tot progresul demografic din cei 30 de ani anteriori Revoluției. Așa nu se mai poate! România are, în continuare, una dintre cele mai mari rate de abandon școlar din Uniunea Europeană. De ce? Din cauza sărăciei și a excluziunii sociale. Aproape jumătate dintre elevii români sunt analfabeți funcțional. Și nu e din vina lor.

Știm că mulți dintre oamenii de bună calitate au repulsie față de politică și încearcă să stea departe de proasta reputație a acesteia. Din acest motiv, nu vă invităm să vă alăturați unui partid politic, ci unui Proiect Politic pentru o Românie transformată din temelii. De-a lungul istoriei noastre, am trecut de multe ori prin momente de cumpănă. Am fost încercați ca popor, ca națiune și ca stat, dar mereu, prin credință și fără să ne pierdem speranța, am răzbit. Când toți ceilalți ne-au spus că nu se mai poate, am arătat că mai putem puțin. Acum este nevoie de mai mult. România tinerilor, România seniorilor, țara în care ne dezvoltăm, învățăm, iubim, ne creștem copiii și nepoții, ne îndrumăm tinerii și ne ajutăm bătrânii, are nevoie de noi. Și dacă vrem să mai avem o țară, dacă vrem să mai avem un loc pe care să îl numim acasă, trebuie să îi răspundem. Iar dacă pentru asta va trebui să rupem câteva zeci sau sute de ore pentru a ne implica pentru a da candidaților noștri rețeaua care să le permită să concureze cu mașinăriile de partid și banii pe care partidele îi vor folosi împotriva intereselor reale ale românilor, să fim noi Oastea care să ne conducă la o izbândă pe care țara și noi toți o așteptăm de atâta vreme.

Așa nu se mai poate! Suntem un popor creativ și ne mândrim cu asta. Probabil e unul din singurele motive de mândrie pe care îl simțim cu toții. „Ne descurcăm” orice ar fi. Dar suntem țara din UE care investește cel mai puțin în cercetare. Henri Coandă, Ana Aslan, Petrică Poenaru, Anghel Saligny ar fi rămas în anonimat dacă s-ar fi născut astăzi. Așa nu se mai poate! Suntem a șasea țară din UE, dar ne comportăm mereu de parcă am fi ruda săracă. De ce avem subvenție mai mică la agricultură decât ceilalți? De ce în România ajutoarele de stat sunt mai mici decât în Vestul Europei? Pentru că avem lideri slabi și incompetenți, de multe ori prinși în interese minore. Așa nu se mai poate! E timpul schimbării! Există o singură cale! Trebuie să alegem să ne reprezinte oameni cinstiți, patrioți și competenți, conduși de un Președinte cu viziune, curaj, experiență și independent față de interesele și modul de operare al partidelor românești. România este o țară în derivă, care caută un Președinte! Un om care să ne fie aliat, un om care înțelege că politicianul fără comunitate nu reprezintă nimic!

România Renaște!

Cine suntem?

,,România Renaște!’’ este proiectul tuturor românilor! Împreună, reclădim România și oferim fiecărui român șansa să își împlinească potențialul, indiferent dacă trăiește în țară sau în Diaspora. Obiectivul nostru este crearea unei comunități de patrioți și democrați în serviciul națiunii, care își doresc ca România să realizeze un salt istoric de dezvoltare. România poate să devină o democrație dezvoltată, cu un stat funcțional și competent, bazată pe un nou model economic, un nou contract social și spirit civic. România trebuie să devină o o țară sigură, respectată și influentă în Europa și în lume, care își servește echitabil toți cetățenii, oriunde s-ar află pe glob și are respect față de mediu, de biodiversitate și de patrimoniul nostru universal. O țară deschisă noului, dar care își respectă tradițiile și valorile naționale. Ce ne lipsește? Un lider care nu pune interesele personale sau de partid deasupra noastră! Un om care nu depinde de structura învechită și greoaie a leadershipului politic și care poate coagula energiile românilor care vor, pot și își doresc o evoluție reală, corectă și măsurabilă. ,,România Renaște!’’ se va pune doar în slujba intereselor superioare ale țării noastre și va acționa pentru realizarea unui salt istoric de dezvoltare, de mândrie și respect pentru România și pentru toți românii din țară și străinătate! ,,România Renaște!’’ își dorește păstrarea credinței în Dumnezeu și în România. În cele mai grele momente pe care le-am trăit, credința ne-a unit, ne-a ținut împreună. România nu poate exista fără Dumnezeu. Datorită credinței am trecut de la polemică la dialog, de la confruntare la cooperare și ajutorare, de la ură la respect.

România Renaște!

Ce ne propunem?

0 th

Home ownership costs

0 %

Private garden lands

0 th

People lived in the city

0 k

Kilometers region covers