Echipa România Renaște!

Alina Inayeh

De ce v-ați alăturat Mișcării România Renaște!?
Oamenii onești și care iubesc această țară au în acest moment două opțiuni: să se resemneze, fie înjurând, fie tăcuți, cu ideea unei Românii care rămâne departe, foarte departe de țara care ar putea să fie și pe care o merităm. Sau să iasă din carapacea pe care și-au format-o pentru a rezista imaginii României în derivă și să caute, împreuna, o cale mai bună decât cea pe care am mers trei decenii. Eu am renunțat la resemnare.


De ce il susțineți pe Mircea Geoană?
Merităm un lider care să dorească binele acestei țări în cel puțin aceeași măsura în care îl dorim și noi. Și care să aibă și viziunea și energia și puterea de a conduce pentru a mișca țara în direcția care trebuie. Un președinte nedependent de partidele politice este o mult așteptată și necesară izbândă a democrației romanești.

Mario Carabaș

De ce v-ați alăturat Mișcării România Renaște!? 
Am ales România Renaște doarece am văzut în această mișcare inițiativa și dorința sinceră de schimbare. Consider că este momentul ca România să primească un suflu nou, un suflu inspirat din mentalitatea noii generații, iar unul din obiectivele mișcării este oferirea de șanse celor tineri care doresc să se implice în mod activ în societatea civică.


De ce il susțineți pe Mircea Geoană?
Mircea Geoană este pilonul principal, este reperul de care tinerii din România au nevoie. O asemenea personalitate este un model pentru noi toți. În ultimii ani, în spațiul public din România, s-a discutat foarte mult despre faptul că ne confruntăm cu o lipsa de idoli si valori. Cred că în persoana dânsului ne putem găsi cu toții un idol, fie că dorin să-l privim prin perspectiva realizărilor profesionale, care sunt de-a dreptul glorioase în opinia mea, fie că dorim să privim din perspectiva omului, soțului, tatălui Mircea Geoană.

Anda Pescariu

De ce v-ați alăturat Mișcării România Renaște!?
Nu vreau să plec din țara mea pentru că sunt legată emoțional de ea, ca urmare vreau să încercăm și noi, tăcuții, împreună, să ne regăsim VOCEA CIVICĂ.Pentru asta sunt în această mișcare! Să putem crea și varianta noastră, a profesioniștilor. Am un vis că împreună cu generația mea, RENAȘTEM ROMÂNIA! NON DUCOR, DUCO!De ce il susțineți pe Mircea Geoană?

În primul rând pentru că simt că și dânsul, ne susține pe noi!
Pentru că am găsit atât de potrivit îndemnul lui: ”CREȘTEȚI COMUNITĂȚI!”
Pentru că e o persoană care îți respectă spațiul, îți dă voie să crești lângă el, nu te zdrobește, nu te intimidează!
Pentru că, nu-i așa, cum toți avem momente de vulnerabilitate și de cădere liberă, ne uităm cu coada ochiului la cei care le depășesc pe ale lor și se ridică din nou, ca să ne putem valida prin ei, să fim mai indulgenți cu propriile eșecuri. Și să renaștem! Să vedem că viața merge mai departe și că are mai multă imaginație ca visele noastre!

Cezar Gheorghe

De ce v-ați alăturat Mișcării România Renaște!?
În acest moment văd România Renaște că pe singura insulă de realitate după 34 de ani în care totul a fost efectiv la voia intereselor personale și de grup. România a derapat grav în ceea ce privese guvernarea și modul în care țara este gestionată. Totul este o mlaștină cu încrengături subterane ce sufocă orice potențial de dezvoltare, în orice domeniu. Incompententa și structurarea piramidala de sus în jos pe criterii de submisivitate, generată de lipsa de cultură și educație, a cangrenat toate domeniile, economic, social, învățământ, absolut orice.  

De ce il susțineți pe Mircea Geoană?
Pentru că îl consider un Om de Stat. Nicidecum un politician. Omul de Stat este dator să genereze o traiectorie pentru România, un parcurs de minim 20 de ani și o poziționare a țării pe o traiectorie corectă. Totul etapizat și formalizat prin transformare și re-formulare a structurilor statale.  Mircea Geoana are atributele necesare, are bagajul necesar și a urcat toate treptele fără a sări niciuna dintre ele. Experiență și expunerea sa la nivel regional și global sunt lucruri indiscutabile.

Luiza Diculescu Dinică

De ce v-ați alăturat Mișcării România Renaște!?
Pentru că îmi doresc să contribui la binele României şi întrucât consider că am o datorie în acest sens, anume aceea de a ieşi din zona mea de confort şi de acţiona în beneficiul conaţionalilor mei; pentru că îmi revine şi mie obligaţia morală de a-mi ajuta conaţionalii şi de a contribui la bunul mers al lucrurilor în societate, prin prisma competenţelor acumulate în cei 17 ani de când activez în presă, iniţial ca redactor la Agenţia AM Press din Bucureşti, instituţia omului de cultură şi jurnalistului Lucian Avramescu, ulterior, din anul 2009, în calitate de corespondent din Italia pentru Adevărul şi inclusiv în calitate de reporter ocazional pentru posturile TVR şi Metropola TV, cu care colaborez de fiecare dată atunci când este necesar, iar în prezent, ca realizator şi prezentator radio, dar şi ca director al revistei pe care am fondat-o cu propriile forţe.

De ce îl susțineți pe Mircea Geoană?
Pentru că domnul Mircea Geoană este un reprezentant notabil al generaţiei sale şi un reper necesar tinerilor din ziua de astăzi. Ştiut fiind că societatea românească, sugrumată de clientelismul de partid, nu prea încurajează meritocraţia şi rareori permite mobilitatea pe verticală, consider că tinerii noştri, care nu se regăsesc în acest status quo, au nevoie de exemplul domnului Mircea Geoană.

 

Marius Profiroiu

De ce v-ați alăturat Mișcării România Renaște!?
Transformarea Romăniei se realizează cu oameni care cred în valori si principii, care se implică intr-o schimbare profundă a modului cum funcționează statul romăn bazată pe meritocrație, încredere și integritate.
În primul rănd, guvernele trebuie sa țină pasul cu societatea în ceea ce privește capacitatea de identificare și răspuns la nevoile cetățenilor, în al doilea rănd, trebuie recăștigată încrederea oamenilor în guvern, în administrația publică iar un al treilea motiv ce justifică necesitatea transformării statului este faptul, că nu putem progresa ca națiune fără o viziune, o abordare strategică și un proiect de țară, la care fiecare dintre noi sa ne aducem contribuția în măsura competențelor si experiențelor acumulate în cariera profesională. 

De ce il susțineți pe Mircea Geoană?
Domnul Mircea Geoană este un diplomat de carieră care a parcurs toate etapele necesare pregătirii sale, la timp și temeinice, demonstrănd abilități de lider și de bun cunoscător al realităților din țară dar și de la nivel internațional, demonstrănd acest lucru, pe toate pozițiile adminstrative și politice pe care le-a deținut. 
Determinarea și profesionalismul, domnului Mircea Geoană s-au vazut în toate proiectele în care domnia sa a avut o contribuție importantă, amintind, aderarea la NATO și la procesul de integrare in UE.

Ștefan Busnatu

De ce v-ați alăturat Mișcării România Renaște!?
M-am alăturat Mișcării România Renaște deoarece vreau să contribui la îmbunătățirea vieții în țara noastră. În activitatea mea curenta, zi de zi muncesc pentru a face lucrurile mai bune pentru noi toți.
În România, multe persoane întâmpină dificultăți în accesul la servicii medicale, mai ales în zonele rurale sau defavorizate. Această lipsă de acces este o problemă gravă care trebuie imperios abordată. De asemenea, sistemul nostru de sănătate suferă din cauza unei transparențe scăzute și a percepțiilor de corupție, ceea ce subminează încrederea general a pacienților. Lipsa unor indicatori clari de performanță pentru profesioniștii din sănătate înseamnă că pacienții nu pot fi siguri de calitatea îngrijirilor pe care le primesc, și nici de cantitatea acestora.

 

De ce îl susțineți pe Mircea Geoană?
Susțin candidatura lui Mircea Geoană ca Președinte al României pentru că reprezintă un exemplu de leader necesar pentru o țară care este în derivă. Experiența sa administrativă vastă, nu doar națională, ci și internațională, subliniază un parcurs profesional impresionant care îl recomandă pentru un rol de conducător de STAT, în care competența și dedicarea vor sta la baza deciziilor. Acest profil este esențial pentru a instaura în România un climat în care fiecare cetățean să fie motivat să contribuie la binele comun și să lupte pentru valorile în care crede. 

Cristiana Uzună

De ce v-ați alăturat Mișcării România Renaște!?
Pentru că este un proiect care dorește să îi unească pe români – fie că trăiesc în Țară, fie că fac parte din numeroasa noastră diasporă – în jurul unor valori tradiționale care se îmbină armonios cu cele euroatlantice. Trăim vremuri complicate, cu un conflict armat atât de aproape de România, iar asta ne obligă să facem alegeri (mai) înțelepte pentru viitor , să nu mai fim dezbinați și luptăm împreună pentru binele nostru comun ca națiune.  


De ce il susțineți pe Mircea Geoană?
Cred că domnul Mircea Geoană are maturitatea și experiența cerute de fișa postului de Președinte așa cum poate oricine citi în legea fundamentală a statului, Constituția României. În ultimii ani, am văzut cu toții cum s-a degradat galopant calitatea vieții politice în România, s-a vulgarizat tot ce ține de politică, iar politicienii – indiferent că sunt ideologic de stânga sau de dreapta – în marea lor majoritate, prin conduita personală, prin prăpastia uriașă dintre vorbele și faptele lor s-au delegitimat și nu mai pot fi considerați o opțiune reală în folosul societății, mai ales, când vine vorba de principala funcție în stat.

Aura Imbarus

De ce v-ați alăturat Mișcării România Renaște!?
Douăzeci și șapte de ani au trecut de când am plecat din România și cred că acum, mai mult ca niciodată, România ar avea șansa să renască, ar avea resursele necesare să se poziționeze foarte bine din punct de vedere politic, social și economic într-o lumină favorabilă pe harta lumii. Prea mulți ani au trecut de când România a fost “grânarul Europei” și Bucureștiul era “micul Paris. “România Renaște este o mișcare și o platformă care dă curaj și speranța românilor într-un viitor mai bun, un viitor care trebuie conturat și bazat pe principii solide, în care respectul, onestitatea, munca cinstită și meritocrația să fie pilonii de bază. Cu ajutorul Mișcării România Renaște mai sunt șanse să salvăm generațiile noi, valorificând potențialul pe care îl au și remunerându-i în așa fel încât să rămână în țară, să își formeze o familie și să investească într-o carieră de viitor.

 

De ce îl susțineți pe Mircea Geoană?
Nu cred că la ora actuală mai este cineva care să reprezinte România mai bine decât o să o facă Dl Mircea Geoană. Un lider charismatic, cu o mare putere de convingere, cu aplomb și un intelect net superior, cu studii internaționale recunoscute, un om capabil și respectat de semenii lui, un suflet sensibil și deschis la schimbările prin care România o să treacă, mai ales acum, în acesta criză mondială economică și politică, Dl. Geoană este exact omul de care România are nevoie. Familist, diplomat de carieră, cel mai marcant român la ora actuală,  reprezentant al României la cel mai înalt nivel,  Dl. Geoană este speranța mea și a mult mai multor români pentru Cotroceni.

Dumitru Borțun

De ce v-ați alăturat Mișcării România Renaște!?
În 50 de ani de carieră didactică, n-am mai văzut un public mai concentrat și atât de atent ca publicul care s-a alăturat Mișcării România Renaște. Asta pentru mine denotă 2 lucruri: primul lucru este  dragostea pentru adevăr și cel de al doilea, dorința de a găsi soluții la problemele, impedimentele cu care societatea se confruntă. 

De ce il susțineți pe Mircea Geoană?
Pentru că în analiza făcută de colegii mei, a rezultat că actuala paradigmă de gândire, de cultură, de organizare socială și-a atins limitele. Ea trebuie schimbată odată cu marea schimbare care va avea loc la nivel global. 
Domnul Mircea Geoană vrea să învingă inerția, teama de schimbare, de necunoscut, pe care România și românii au simțit-o de multă vreme. Vrea să asigure copiilor și nepoților un viitor mai bun, o Românie mai curată. Toate acestea trebuie să poarte un nume. Iar acest nume, pentru noi, este Mircea Geoană. 

 

Ioana Mateș

De ce v-ați alăturat Mișcării România Renaște!?
Mișcarea România Renaște pune în lumină testamentul lui Avram Iancu. Consider Mișcarea România Renaște ca fiind un luptător al drepturilor, o agoră care inițiază politici publice menite să protejeze drepturile civile ale românilor și care conturează și redefinește noul contract social. 
Ocrotirea sănătății, dreptul la apărare, dreptul la o justiție eficientă, reformarea dreptului legislativ, reprezintă punctele cheie care se regăsesc în manifestul Mișcării România Renaște. Relansează dialogul național, protejează dreptul nostru la vot, noul contract social și pune în operă drepturile civile extra-teritoriale și intra-teritoriale ale României. 
Va urma un moment critic, care va redefini istoria României pentru următorii 50 de ani. Acum este momentul ca românii să gândească independent și să voteze independent, cu inima și sufletul lor, fără a mai fi limitați de constrângerile politice.

 

De ce îl susțineți pe Mircea Geoană?
Este un român patriot, care pune interesul național mai presus de orice, un om vizionar, corect, onest și pentru mine, la nivel personal, este important deoarece este un om smerit, cu frică de Dumnezeu. 

Clara Volintiru

Clara Volintiru este Directorul filialelor din București ale German Marshall Fund, respectiv Black Sea Trust (BST). Anterior, a fost Directorul Programului Noua Economie și Societate la Institutul Aspen România și consultant pentru organizații internaționale precum Banca Mondială, Comisia Europeană, Eurofound și Comitetul Regiunilor. Activitatea sa a acoperit Uniunea Europeană, spațiul transatlantic, Balcanii de Vest, Parteneriatul estic și vecinătatea sudică a UE. Este profesor de economie politică internațională la Academia de Studii Economice din București (ASE), iar lucrările sale recente au fost publicate de Oxford University Press, Palgrave, Routledge, Springer și în reviste de specialitate precum European Political Science Review și Acta Politica.

Paula Pîrvănescu

Paula Pîrvănescu are o carieră de peste 20 de ani în dezvoltarea mediului antreprenorial românesc, cu expertiză în finanțările europene și domeniul bancar. A fost Secretar de Stat pentru Investiții Străine și Programe pentru IMM-uri, unde a coordonat proiecte importante precum Legea Francizei și Programul Start-up Nation. În perioada 2008-2017, a oferit consultanță pentru finanțări europene, gestionând proiecte de infrastructură și pentru IMM-uri. Din 2020 până în 2024, a fost Președinta Asociației RBC – Romanian Business Chamber, sprijinind companiile românești în accesarea finanțărilor și internaționalizarea produselor. Este economist de profesie, având studii universitare în Finanțe și Bănci. Paula a candidat ca europarlamentar independent în 2024.

Augustin Jianu

Augustin Jianu este un antreprenor român cu o experiență vastă în dezvoltarea de software, securitate cibernetică și elaborarea politicilor publice. Anterior a fost ministru al comunicațiilor și societății informaționale în Guvernul României. Augustin este co-fondator și CEO al Facem, un startup care își propune să revoluționeze felul în care se guvernează societatea. El este, de asemenea, co-fondator al startup-ului românesc certME axat pe identitate digitală auto-suverană bazată pe tehnologia blockchain. Augustin este expert certificat în securitate cibernetică și a ocupat funcția de director general al CERT-RO (în prezent DNSC) între 2014 și 2016. În această calitate a făcut parte din consiliul de conducere al ENISA (Agenția Europeană pentru Securitatea Rețelelor și a Informației).

Mircea Șaptelei

Mircea Șaptelei este student în Franța la Sciences Po Toulouse, în cadrul unui masterat de politici publice. Are o experiență universitară internațională, după un an petrecut la University of Nottingham Malaysia, și a participat la diferite inițiative civice în orașul Toulouse. Este acum stagiar la Ambasada Franței în România. În cadrul angajamentului său la România Renaște, Mircea este implicat în mișcarea de tineret TEAMG!

Florentin Gust

Florentin Gust a urmat cursurile Facultății de Științe Economice din cadrul Universității din Craiova, specializându-se în Marketing. A continuat studiile de masterat în Craiova, susținând o lucrare de dizertație intitulată “Analiză, diagnostic și evaluarea afacerilor”. De asemenea, a absolvit Institutul Diplomatic Român. Florentin Gust este președinte al filialei Dolj a Crucii Roșii și membru în Comitetul Director al Crucii Roșii România. A avut un rol activ în reprezentarea studenților, fiind președinte al Uniunii Studenților din România (USR), președinte și membru fondator al Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR) și președinte și membru fondator al Convenției Organizațiilor Studențești (COS) din cadrul Universității din Craiova.

Ovidiu Portariuc

Ovidiu Iulian Portariuc a exercitat funcția de Director General al Companiei Naționale Loteria Română în perioada 2017- 2019. A fost Consilier personal al ministrului la Ministerul Finanțelor Publice și primar al Municipiului Botoșani (2012-2016). În prezent oferă consultanță în afaceri, management și asistență administrativă executivă. Licențiat la Facultatea de Finanțe Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice, București, Ovidiu a absolvit un master în Dreptul European al Afacerilor la Universitatea Titus Maiorescu din București. În 2015, a participat în SUA la un schimb de experiență și bune practici în calitate de bursier al German Marshall Fund. A urmat cursuri de formare în diplomație, securitate și politică externă la Institutul Diplomatic Român.

Radu Preda

Radu Cosmin Preda a fost un senator român, ales în 2016. A studiat la liceul Traian Vuia și la Facultatea de Mecanică. Între 2008 și 2012 a fost consilier județean și a ocupat funcția de director general la Direcția de Cultură Dolj în 2009. Din 2012, a deținut poziții importante în administrația publică locală, fiind director general la RAADPFL Craiova (2012), RAT Craiova (2013-2014) și Administrator Public al Craiovei (2015-2016). Ca senator, a avut o activitate intensă, cu 114 luări de cuvânt, 129 inițiative legislative și 7 moțiuni, întrebări și interpelări. De asemenea, a fost președinte al Comisiei de Cultură (2017-2019) și lider al grupului senatorial (2019-2020).

Marius Tunduc

Marius Tunduc este un lider columbofil român cu o contribuție semnificativă în dezvoltarea și promovarea sportului columbofil în România și pe plan internațional. Este co-fondator al Cest Pharma și ocupă funcția de Președinte al Uniunii Naționale a Columbofililor din România – Columba. Sub conducerea sa, columbofilia românească a cunoscut o transformare remarcabilă, devenind un exemplu de urmat în Europa Centrală și în alte țări cu tradiție columbofilă din Vest. Marius Tunduc a reușit să aducă România în atenția internațională a columbofiliei prin organizarea Olimpiadei Columbofile la Oradea în vara anului 2022. Acest eveniment a demonstrat capacitatea țării de a găzdui și de a gestiona cu succes unul dintre cele mai importante momente din lumea columbofilă la nivel global. Prin activitatea sa, Marius Tunduc s-a impus ca un promotor al valorilor și tradițiilor columbofile, contribuind la consolidarea prestigiului și influenței României în acest domeniu.

Simona Neumann

Simona Neumann este Director General al Confindustria România din 2022. Anterior, a fost Director Executiv al Asociației Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, gestionând procesul de candidatură și programul cultural. Cu peste 27 de ani de experiență, a lucrat pentru diverse organizații internaționale și a consultat pentru strategia culturală a Municipiului Cahul din Republica Moldova. Simona deține un doctorat în Relații Internaționale de la Universitatea Babeș-Bolyai și un master în Studii Europene de la Universitatea de Vest din Timișoara. A urmat cursuri de management strategic la Universitatea Harvard și a fost membră în bordul Culture Action Europe. A primit numeroase recunoașteri, inclusiv Premiul Președintelui UNITER în 2016.

Matei Zarafiu

Matei Zarafiu este elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “Sfântul Sava” din București și coordonator al echipei de tineret a asociației România Renaște. Pasionat de istorie și economie, Matei a urmat cursuri de prestigiu la universități precum Stanford, Duke, Yale, Bocconi și Cambridge. A fondat și coordonat cluburi de istorie și business în liceul său și a organizat evenimente notabile precum TEDxSaintSavaNationalCollege Youth și Sava MUN. Este trezorier la clubul de voluntariat Interact Pipera și a fost voluntar în proiectul “Deschidem Parlamentul pentru Tineri” la Camera Deputaților. Inspirat de întâlnirea cu Mircea Geoană, Matei se implică civic pentru a susține proiectul România Renaște.

Tașcă Ildico-Ioana

Ildico Ioana Tasca este un economist român cu specializare în finanțe-bănci și o carieră de peste 17 ani în sectorul bancar. A ocupat funcții de conducere la în domeniul bancar, fiind recunoscută pentru competența sa în gestionarea operațiunilor financiare și bancare. A participat la numeroase cursuri de specializare, inclusiv în antreprenoriat, și este un adevărat ambasador al serviciilor și produselor bancare, în special în zona de creditare. Abilitățile sale de leadership și expertiza în finanțe au făcut-o una dintre cele mai respectate figuri din industria bancară românească.

Pascal Amalia-Maria

Pascal Amalia-Maria este un avocat român de renume, cunoscută pentru profesionalismul și dedicarea sa în domeniul juridic. Cu o carieră solidă în avocatură, Amalia-Maria a oferit consultanță juridică și reprezentare în diverse arii de drept, câștigând respectul și încrederea clienților săi. Prin abordarea sa riguroasă și etică, a reușit să obțină rezultate remarcabile în cazurile pe care le-a gestionat, consolidându-și astfel reputația de expert de încredere în domeniul juridic.

Cristina Leu

Cristina Leu este un expert contabil român, cunoscut pentru competența și profesionalismul său în domeniul contabilității și expertizei contabile. A studiat la Universitatea din Oradea, unde și-a dezvoltat cunoștințele și abilitățile în domeniul financiar-contabil. Cu o carieră dedicată în gestionarea contabilității și consultanță financiară, Cristina Leu administrează și conduce Cabinetul individual de Contabilitate și Expertiză Contabilă “Leu Cristina”. Prin serviciile sale, oferă suport clienților în diverse aspecte contabile, contribuind la conformitatea fiscală și administrativă a afacerilor acestora.

David Gheorghe

David Gheroghe este un profesor universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara, cu o experiență vastă în domeniul agricol. A absolvit aceeași universitate și a progresat de-a lungul carierei, începând ca asistent universitar în disciplinele de Fitotehnie și Tehnologia plantelor de câmp. A avansat în poziții academice superioare, de la conferențiar universitar la profesor universitar, specializându-se în Tehnologia plantelor de câmp, Agricultura ecologică și Tehnologii sustenabile pentru culturi de câmp. În plus, David Gheroghe a avut o contribuție semnificativă în administrația universitară, fiind Director pentru Învățământul la distanță și Șef Catedră la USAMVB Timișoara. A fost, de asemenea, implicat în viața politică ca senator în Parlamentul României, ocupând funcții în comisii cheie precum Agricultură și Învățământ

Silviu Rogobete

Silviu E. Rogobete este Profesor Universitar la Universitatea de Vest din Timișoara și a ocupat funcții importante în Ministerul de Externe al României, inclusiv cea de Consul General în Africa de Sud între 2006 și 2013. Este fondatorul Centrului Areopagus și al CRIS-DU în Timișoara și coordonează Centrul Ubuntu pentru Studii Africane. Este autor și coeditor al mai multor cărți în domeniul drepturilor omului și diversității religioase în Europa. A primit titlul de Associate Professor Extraordinary la Stellenbosch University în 2016 și este membru activ în diverse asociații academice internaționale.

Partenerii România Renaște!

Mihai Apostolache

David Gheroghe este un profesor universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara, cu o experiență vastă în domeniul agricol. A absolvit aceeași universitate și a progresat de-a lungul carierei, începând ca asistent universitar în disciplinele de Fitotehnie și Tehnologia plantelor de câmp. A avansat în poziții academice superioare, de la conferențiar universitar la profesor universitar, specializându-se în Tehnologia plantelor de câmp, Agricultura ecologică și Tehnologii sustenabile pentru culturi de câmp. În plus, David Gheroghe a avut o contribuție semnificativă în administrația universitară, fiind Director pentru Învățământul la distanță și Șef Catedră la USAMVB Timișoara. A fost, de asemenea, implicat în viața politică ca senator în Parlamentul României, ocupând funcții în comisii cheie precum Agricultură și Învățământ

Alexandru Vasile

Vasile Alexandru a fost ales primar al Comunei Balta Doamnei (județul Prahova) la alegerile locale din 9 iunie 2024. A candidat din partea Partidului România în Acțiune și a fost ales cu 461 voturi (42,33%), cu 4 voturi în plus față de candidatul PSD. Trezorier și fost vicepreședinte al Partidului România în Acțiune, se află la primul mandat de primar. De profesie jurist, a renunțat la o carieră în domeniul financiar bancar pentru a se implica în viața comunității din comuna Balta Doamnei.

Lavinia Cosma și Marius Lazar - Partidul Verde

Partidul Verde – Verzii (PV) este un partid politic de orientare ecologistă din România. Este singurul partid politic din România membru cu drepturi depline în European Green Party (EGP), reprezentat prin Grupul Verzilor în Parlamentul European.

Ciprian Zamfir - UNSR

Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) este o federație studențească care reunește 52 de organizații studențești și de tineret din 12 centre universitare. Obiectivele UNSR sunt dezvoltarea și afirmarea profesională, evoluția cunoașterii și cercetării în condițiile respectării statului de drept și a drepturilor omului și implicit ale studentului român.

Asociația Pur și Simplu Verde

Ioana Petrescu

Cristian Ghingheș

Alin-Ștefan Lehăduș

Mihaela-Viorica Stoiciuc

Nona Micicoi

Anca Bălășoiu

Daniela Cioacă

Alin Banu

Asociația ARES’EL este o organizație non-profit înființată în luna aprilie 2010 în Ploiești. Asociația este membră fondatoare a Federației ONG Muntenia. Scopul Asociației este creșterea participării tinerilor la viață socială sub toate formele de manifestare a acesteia. Misiunea ARES’EL este de determina tinerii să fie mai receptivi la problemele altora, de a înlătura barierele apărute între ei pe baza educației, mediului social de proveniență, apartenența la etnie, culturii, divergențelor de opinie, lipsei egalității de șanse.

Ana Maria Popa

Asociația Cetatea Voluntarilor este o organizație non-guvernamentală și non-profit din România, dedicată promovării voluntariatului și implicării civice. Fondată cu scopul de a încuraja participarea activă a cetățenilor în viața comunității, asociația organizează diverse proiecte și campanii care vizează domenii precum educația, sănătatea, protecția mediului și ajutorul social. Prin inițiativele sale, Cetatea Voluntarilor își propune să creeze un impact pozitiv și sustenabil în societate, mobilizând resurse umane și materiale pentru a răspunde nevoilor comunității locale. Activitățile desfășurate de asociație includ sesiuni de informare, campanii de strângere de fonduri, evenimente caritabile și parteneriate cu alte organizații și instituții publice.

Andrei Cosuleanu

„Act for Tomorrow” este un ONG creat de o echipă de oameni pasionați și dedicați, care și-au propus cu resursele lor să contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune, mai responsabile și curate. Ei își concentrează resursele și know-how-ul pentru realizarea unor proiecte sub umbrela sustenabilității și a creativității care să aibă impact direct atât asupra cetățenilor, cât și a zonelor defavorizate din România. Sunt implicați în domeniile: mediu, dezvoltare durabilă și voluntariat.

Oana Mudura

Fondată în 2014 și cu sediul în Oradea, România, misiunea Koolt Communications este să crească impactul brandurilor din portofoliul său. Prin alinierea strategică a profitului cu scopul, Koolt Communications este o agenție specializată în construirea de branduri care creează valoare și oferă experiențe memorabile.

Mihaela Stoiciuc

Mihaela-Viorica Stoiciuc a candidat ca independent la Primăria Municipiului Botoșani la alegerile locale din 9 iunie 2024. Este antreprenor local, fondator și administrator al centrului Mischa Kids, facere construită pe activități de tip creșă, grădiniță și after-school.

Bogdan Cărăușu

Bogdan Cărăușu a candidat ca independent pentru un mandat la Consiliul Local Botoșani la alegerile locale din 2024. De profesie economist, Cărăușu este manager zonal de vânzări. De zece ani este activist civic, iar în prezent este președintele Asociației „Scut Botoșănean”. Candidatura acestuia a fost susținută de partidul „Liga pentru Deșteptarea României”.

Ioana Dichiseanu

Ioana Dichiseanu, absolventă a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale din București, secția Regie. Este fiica actorului Ion Dichiseanu și a cântăreței Simona Florescu. S-a născut pe 22 octombrie 1987. În prezent este regizor.

Republica Moldova

Alexandru Solcan

Alexandru Solcan, Decan al Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative din cadrul Universității de Stat din Moldova. Doctor în științe, conferențiar universitar, autor a circa 50 de publicații științifice. Interese de cercetare științifică: teoria și practica democrației, comunicare politică, studii de securitate.

Valeriu Boghean

Valeriu Boghean este un compozitor, muzician și instrumentist remarcabil, ale cărui creații sunt o fuziune între inimă, talent și patrimoniul cultural profund al spațiului românesc. Vali folosește muzica pentru a exprima ceea ce cuvintele nu pot. Iar scena este locul unde Vali se simte cu adevărat acasă.

Cristian Saulea

Expert în comunicare, Director Executiv al companiei de comunicare – Parsec Cu două licențe în comunicare, una în Republica Moldova, la Facultatea de Jurnalism și Științe ale comunicării și alta, în Franța, la Bordeaux, a L’institut des Sciences de l’Informations et de la Communication, Cristian Saulea lucrează de peste 15 ani pe piața comunicării și PR-ului din Moldova. Situațiile de criză și scrisul sunt cartea de vizită a lui Cristian. Pe parcursul carierei a reușit să lucreze în dezvoltarea mai multor instituții media, cu șase partide politice, realizând opt campanii electorale, din diverse funcții. De asemenea, a consultat Demnitari și Politicieni cunoscuți, a prestat consultanță pentru instituții de stat și organizații internaționale. Împreună cu echipa Parsec a realizat diverse campanii de comunicare, atât sociale, politice, cât și comerciale. A realizat și realizează instruirii pentru diverse grupuri, dar și traininguri individuale pentru top manageri sau demnitari.

Petre Hadârcă

Petre Hadârcă este un actor și regizor renumit din Republica Moldova, jucând în peste 50 de spectacole de teatru și filme. Timp de mai mulți ani a fost director artistic al Studioului de creație „Apropont” din Chișinău (1997-2001), al Teatrului muzical „Ginta Latină” (2001-2003), precum și al Teatrului Național „Mihai Eminescu” (2003-2004). În decembrie 2012, Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a conferit titlul onorific de „Maestru în artă”. Din 2013, este Director general al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău.