România curajoasă, sigură, respectată, în Europa și în Lume

Trăim vremuri complicate și nesigure. Cu cât lumea din jur e mai imprevizibilă și amenințătoare, cu atât mai mult avem nevoie de o casă stabilă. Cel mai mare pericol pentru România este în țară, nu afară.

Potențialul geopolitic al României este astăzi mai relevant ca oricând. Dar, ce păcat, că liderii noștri politici nu au capacitatea să înțeleagă momentul extraordinar pe care îl traversăm!

,,România Renaște!’’ luptă ca oportunitățile de azi să devină prosperitatea de mâine. Vrem ca România să devină ancora de stabilitate a regiunii noastre acum, când centrul gravitațional al continentului se mută către Est, iar acest fapt ne deschide oportunitatea de a ocupa, pentru prima dată în istorie, un loc în centrul Europei.

Securitatea țării înseamnă și securitate economică, siguranța fiecărui cetățean și protejarea unui mod de viață de calitate.

Avem nevoie însă de o viziune clară și o politică externă coerentă și eficientă, ancorată în obiectivele și prioritățile naționale. O națiune puternică și respectată nu se construiește pe baza dinastiilor mediocrității.

Ne merităm locul în sufrageria Europei și trebuie să ne bucurăm de beneficiile oferite de poziția noastră strategică. Și dacă politicienii nu înțeleg importanța momentului și faptul că ne jucăm această carte o singură dată, trebuie să ne alegem liderii mai bine. Avem această șansă în 2024.

Vrem o Românie sigură, unită, cu o viziune clară și care își ocupă, în sfârșit, locul binemeritat!

Un salt istoric pentru români

Ce este dureros pentru români este faptul că, după mai bine de 30 de ani de democrație, libertate și prosperitate, nu am depășit nevoile de bază ale unei țări în construcție: stradă-școală-spital. Aici se opresc nevoile noastre imediate și de aici declinul, stagnarea și frustrarea.

Ultima reușită a României a fost aderarea la UE și NATO. De atunci, doar privim cu nostalgie în urmă și ne întrebăm dacă mai suntem capabili să evoluăm.

Lumea se schimbă astăzi mai repede decât oricând în istorie și nu are răbdare cu întârziații și neadaptații. România nu își mai permite zone de funcționare încremenite în timp și nici să rateze cursa cu noile tehnologii. Ca să nu ne mai întrebăm de ce la alții se poate și la noi nu, România trebuie, cu prioritate, să găsească soluții pentru a combate înstrăinarea de țară a românilor plecați.

România nu se va dezvolta și nu-și va atinge potențialul până când românii nu vor aduce în politică oameni care să știe, să vrea și să poată să ne readucă împreună, pe noi, românii, și să ne așeze pe drumul corect. O singură Românie.

Un nou salt istoric înseamnă o arhitectura de oportunități pentru toți, dar aceasta nu se poate construi pe baza dinastiilor mediocrității.

Evoluția tehnologică vine peste noi. Vrem sau nu vrem, lumea este într-o schimbare amețitoare pentru care trebuie să ne pregătim. Timpul nu mai are răbdare cu noi.

O țară pregătită pentru oportunitățile și provocările de mâine are nevoie de modernizarea infrastructurilor fizice și digitale, are nevoie de debirocratizare, transparentizare și depolitizare. Cuvinte seci, de care ne-am săturat cu toții, dar pe care nu le-am văzut niciodată funcționând. Pentru că nu reușim să progresăm, suntem captivi unui sistem care ne-a plafonat, ne-a furat dorințele și ne-a omorât speranțele.

România este o țară în căutare de lideri. România are nevoie de oameni buni, care să o iubească și să îi înțeleagă potențialul. Astăzi, ne zbatem între incompetenți și populiști. Între politicieni care nu au făcut și alții care nu au propus nimic! Pe noi cine ne reprezintă?

2024 este ultima șansă de a schimba destinul României! Fie continuăm ca până acum și ne îndreptăm inevitabil către dezastru, fie avem curajul să renaștem, reclădind din temelii politica, economia și destinul nostru individual și colectiv.Reclădirea statului și a politicului

Statul român nu mai funcționează. Este o concluzie la care, din păcate, am ajuns cu toții.

Școală, școală, școală!

Degradarea sistemului educațional este din ce în ce mai vizibilă, iar problemele ne copleșesc, fie că suntem părinți sau dascăli.

Un nou model economic

În România nu mai putem vorbi despre o economie funcțională de ani mulți. Modelul economic a clacat.

România curajoasă, sigură, respectată, în Europa și în Lume

Trăim vremuri complicate și nesigure. Cu cât lumea din jur e mai imprevizibilă și amenințătoare, cu atât mai mult avem nevoie de o casă stabilă.

Sănătate modernă prin inovație și prevenție

România se confruntă cu provocări economice și demografice ce afectează dramatic sistemul său de sănătate.