Reclădirea statului și a politicului

Statul român nu mai funcționează. Este o concluzie la care, din păcate, am ajuns cu toții. România se zbate acum între mediocritate, incompetență și populism. Dacă ne dorim o democrație funcțională și un stat de drept sănătos, este nevoie să punem umărul cu toții la reclădirea și transformarea României. O țară modernă și prosperă nu se poate construi pe baza dinastiilor mediocrității. Corupția ne sufocă pe toți.

Așa nu se mai poate!

Partidele tradiționale au ajuns principala frână în calea dezvoltării României. Fie se transformă, fie trebuie îndepărtate de la pârghiile puterii. Scaunele pe care s-au cocoțat și de care se țin cu dinții trebuie eliberate. Această Mișcare își propune să pună presiune permanentă pe partide să se transforme și va încuraja oameni de valoare să se implice în viața publică.

Democrația noastră se poate însănătoși doar atunci când politicul va deveni partenerul cetățeanului, nu dușmanul. Când instituțiile statului te ajută, nu te încurcă. Când oamenii aflați la cârma comunităților vor înțelege că sunt în serviciul cetățeanului, nu invers.

România are nevoie de mai multă implicarea civică, digitalizare și transparență – acestea sunt cele mai bune arme împotriva corupției.

,,România Renaște!’’ știe că fiecare român e important, fiecare român poate contribui la dezvoltarea noastră, a tuturor, dacă are condițiile necesare. De aceea, ne dorim o societate bazată pe meritocrație, care permite fiecărui cetățean să se dezvolte neîngrădit, să își facă auzite nevoile și să fie reprezentat corect. Noua democrație românească are nevoie de inovație în procesele de reprezentare și participare.

Nu mai avem timp de pierdut și bani de cheltuit pe iluzii și promisiuni. Este nevoie de muncă și asumare, dacă vrem să ne scoatem țara la lumină. Împreună, noi toți, ne decidem viitorul și începem să-l construim acum! Acum, până nu e prea târziu!Reclădirea statului și a politicului

Statul român nu mai funcționează. Este o concluzie la care, din păcate, am ajuns cu toții.

Școală, școală, școală!

Degradarea sistemului educațional este din ce în ce mai vizibilă, iar problemele ne copleșesc, fie că suntem părinți sau dascăli.

Un nou model economic

În România nu mai putem vorbi despre o economie funcțională de ani mulți. Modelul economic a clacat.

România curajoasă, sigură, respectată, în Europa și în Lume

Trăim vremuri complicate și nesigure. Cu cât lumea din jur e mai imprevizibilă și amenințătoare, cu atât mai mult avem nevoie de o casă stabilă.

Sănătate modernă prin inovație și prevenție

România se confruntă cu provocări economice și demografice ce afectează dramatic sistemul său de sănătate.