În pragul unui moment decisiv, ONG-ul “România Renaște” își asumă misiunea de a cataliza o transformare fundamentală a societății românești. Confruntându-ne cu o bifurcație istorică în anul 2024, stăm la răscruce: să continuăm pe un drum ce pare a duce inevitabil către declin sau să alegem calea renașterii, reclădindu-ne națiunea din temelii. Acest apel la acțiune nu este doar un strigăt de alarmă, ci o invitație la mobilizare generală pentru a schimba în bine destinul României.

În ultimii ani, România a înregistrat o scădere alarmantă a populației, nivelurile demografice retrogradând la cele din anii ’60. Peste 5 milioane de români au fost nevoiți să-și caute un viitor în străinătate, departe de problemele sistemice de acasă. Acest exod masiv nu este doar o pierdere numerică, ci o eroziune a potențialului uman, intelectual și economic al națiunii noastre. Natalitatea în scădere și rata crescută de emigrare sunt simptome ale unei crize profunde, care amenință viabilitatea și prosperitatea viitoare a României.

Unul dintre cele mai grave simptome ale maladiei care afectează societatea românească este rata abandonului școlar, una dintre cele mai mari din Uniunea Europeană. Aproape jumătate dintre elevii români suferă de analfabetism funcțional, un fapt care nu reflectă deficiențele lor, ci eșecul unui sistem care nu reușește să asigure egalitatea de șanse și să combată sărăcia și excluziunea socială.

România Renaște nu propune o soluție temporară sau superficială la aceste provocări. Viziunea noastră este una de transformare radicală, ce implică redefinirea politicului, economicului și socialului, pentru a construi un stat robust, care să servească interesele reale ale cetățenilor săi. Suntem conștienți că mulți dintre cei mai valoroși membri ai societății au o repulsie față de politică, văzută adesea ca o sursă de corupție și incompetență. De aceea, apelul nostru nu este unul politic în sensul tradițional, ci unul civic și comunitar.

Ne adresăm tuturor celor care împărtășesc dragostea pentru această țară și dorința de a vedea România prosperând. Este un apel la unitate, la acțiune concertată și la asumarea responsabilității pentru viitorul colectiv. Dacă dorim ca România să fie mai mult decât un loc pe harta Europei, un loc pe care îl numim cu mândrie acasă, este esențial să răspundem acestui apel.

În fața noastră stă sarcina de a construi o Românie a tuturor: a tinerilor care aspiră la o viață mai bună, a seniorilor care merită respect și securitate, a copiilor care au dreptul la educație și oportunități egale. Împreună, avem puterea de a schimba cursul istoriei, de a transforma dezamăgirea și frustrarea în speranță și acțiune.

Pentru a realiza această viziune, “România Renaște” se angajează să sprijine candidații care împărtășesc aceste idealuri, oferindu-le platforma necesară pentru a concura cu mașinăriile partidelor tradiționale. Acest efort nu este doar pentru prezent, ci o investiție în viitorul pe care ni-l dorim.

Este timpul să fim Oastea care va conduce la izbânda mult așteptată, la o Românie reînnoită, în care fiecare cetățean se simte valorizat, respectat și împlinit. “România Renaște” este mai mult decât un ONG; este Mișcarea poporului, un angajament față de țara noastră și față de noi înșine. Împreună, avem puterea de a scrie un nou capitol în istoria României, unul plin de speranță, progres și prosperitate. Este momentul să acționăm, să renaștem și să reconstruim. Alăturați-vă nouă în această misiune vitală.